Photo by Bruun

Fotograf

Blog ♡

Kom med bag kulissen

Undgå disse 5 fejl til din bryllupsfotografering

Der er ingen grund til at begå de samme fejl, som andre allerede har lavet. Husk i stedet disse råd inden din bryllupsfotografering.

1. Hav en tidsplan for bryllupsdagen

Den fejl, som de fleste begår er ikke at have overvejet tidsplanen grundigt nok. Og at der måske ikke er lagt et par buffere ind i planen. Husk at inddrage din bryllupsfotograf, når du laver tidsplanen. Måske har I forskellige opfattelser af, hvor lang tid, der skal sættes af til at tage bryllupsfotos.

Og når I har lavet tidsplanen så husk, at I også skal overholde den. Spørg evt. din bryllupsfotograf, om de vil hjælpe med at holde styr på tiden, så I kommer afsted fra kirken i ordentlig tid – så I ikke lige pludselig har for kort tid til at få taget bryllupsportrætter.

 

2. Overvej hvor mange, der skal overvære fotograferingen

Med stor sandsynlighed har dig og din udkårne ikke meget erfaring i at stå foran et kamera. At lade en hel flok af bryllupsgæsterne overvære fotografering er derfor sjældent en god ide. Derfor er det også en god idé at få klaret de klassiske familiebilleder f.eks. ved kirken, og derefter klare portrætfotograferingen alene (sammen med fotografen, selvfølgelig ;-)).

 

3. Hav en, der har ansvaret for familiebillederne

Hvis du vil have taget forskellige konstellationer af familiebilleder, så sørg for at planlægge det på forhånd. Lav en liste med hvilke personer, der skal med på hvilke billeder. Fortæl din bryllupsfotograf, hvor mange forskellige billeder, du har planer om.

Og sørg for, at du giver listen og ansvaret for familiebillederne til f.eks. en brudepige. Så kan hun nemlig sørge for, at de rigtige personer er der på de rigtige tidspunkter – for det er altså træls at bruge alt for lang tid på at finde og hente de personer.

 

4. Slip kontrollen

Lad vær med at forsøge at tænke for meget over, hvordan billederne kommer til at se ud. Der er større chance for, at jeres billeder bliver gode, hvis I slapper af og forsøger at være så naturlige som muligt. Og by the way – hvis I har hyret en dygtig bryllupsfotograf, så er det jo hendes opgave at guide jer, så billederne kommer til at se fantastiske ud!

 

5. Vent ikke for længe med at booke din bryllupsfotograf

Det er ikke unormalt, at en bryllupsfotograf er booket mange måneder eller et år i forvejen for et bryllup. Derfor er det en god idé, at du booker din bryllupsfotograf som en af de første ting, når I har sat datoen. Specielt, hvis du har udset dig en, hvis stil du bare er vild med!